Spalio 21- 25 dienomis ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių auklėtiniai turtino savo žinias apie obuolį, jo įtaką žmogaus organizmui. Susipažino, kaip atsiranda obuoliai, kur jie auga, kokių būna obuolių. Savo smalsumą patenkino tyrinėdami obuolių skilteles ir sėklas, eksperimentuodami.
Valgydami obuolius vaikai pastebėjo, kad atkandus obuolį, jis po kurio laiko paruduoja (eksperimentas „Kaip sustabdyti obuolių rudavimą“), todėl nutarė atlikti bandymą: pasigamino 3 tirpalus su vandeniu, citrinos rūgštimi, pienu. Į kiekvieną stiklinę įdėjo po skiltelę obuolio ir paliko 1 valandai. Po valandos pastebėjo, jog obuolį nuo rudavimo apsaugojo pienas ir citrinų rūgštis.
Vaikai atliko dar vieną eksperimentą „Kodėl obuolys neskęsta?“, taip pat spėliojo, ar nuskęs vynuogė, kriaušė, apelsinas. Taip pat iš obuolių pasigamino „laivelius“ ir pūsdami „vėją“ plukdė vandenyje.
Žaidė įvairius judriuosius žaidimus- estafetes: „Pernešk obuolį“, „Paridenk obuolį“.
Atliko daug kūrybinių darbelių su obuolių trafaretais: aplikavo, klijavo, štampavo, spalvino.
Labiausiai vaikams patiko gaminti ir ragauti desertą iš obuolių su varške.
Vieni gremžė duobutes, kiti ruošė varškę su vaniliniu cukrumi. Papuošti obuoliukai išsirikiavo kepimo skardoje ir iškeliavo į mokyklos virtuvėlėje esančią orkaitę. Paskanauti, kitus pavaišinti ir įvertinti savo darbą panoro visi.