Dažnai nesusimąstome, kad vartojame per daug cukraus. Cukraus yra įvairiuose maisto produktuose, ne tik saldumynuose. Jo dedama į padažus, pusgaminius, konservus, duonos gaminius ir daugelį kitų produktų. Cukraus yra net ir šviežių vaisių sultyse ar kokteiliuose. Pasaulio sveikatos organizacija rekomenduoja žmogui per metus vidutiniškai suvartoti ne daugiau nei 10 kg cukraus.
Dešimtos klasės mokiniai kartu su visuomenės specialistu bei chemijos mokytoja tyrė cukraus kiekį maisto produktuose. Cukraus labai daug gaiviuosiuose gėrimuose, šokolade, sausainiuose ir energetiniuose gėrimuose. Rekomenduojame, kuo mažiau valgyti saldžių produktų ir gazuotų gėrimų.
Chemijos mokytoja R. Lenkevičienė, Visuomenės sveikatos specialistas L.Vysockij