Projektas „Mūsų mažos rankelės – mūsų kraštui gimtajam“

Kalesninkų Mykolo Rudzio pagrindinės mokyklos mišrių-ikimokyklinių grupių vaikai, pradinių klasių mokiniai kartu su klasių mokytojomis ir tėveliais dalyvavo projekte „Mūsų mažos rankelės – mūsų kraštui gimtajam“, kurio tikslas – puoselėti tautines tradicijas ir papročius, skatinti pilietiškumą.

Projekto dalyviai jau nuo sausio mėnesio kūrė planus, kokias lietuvių tradicines daržoves, prieskonius ir vaistažoles galima užauginti. Vasario mėnesį kiekviena grupė ir klasė sutarė, ką konkrečiai sės ir augins. Pirko sėklas, daigyklas, žemę. Vaikai viską pasėjo ir…prasidėjo laukimas – kada išdygs pirmieji daigeliai.

Laimėjus Tautinių mažumų departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės skelbtą projektų konkursą, už jų, rėmėjų ir mokyklos, lėšas, balandžio mėnesį buvo įsigytas šiltnamis ir žemės darbams reikalingi įrankiai. Mokinių tėveliai padėjo pastatyti šiltnamį. Kiekviena vaikų grupė savo plotelyje pasėjo daržovių, vaistinių augalų, prieskoninių žolelių sėklas bei pasodino daigelius.Vaikai nuoširdžiai laistė, ravėjo ir, žinoma, džiaugėsi savo užaugintais ridikėliais, svogūnais, salotomis, agurkais, krapais, pomidorais, burokėliais, mairūnais, bazilikais, melisomis ir raudonėliais.

Smagiausia buvo, kai vaikai savo užaugintą sveiką derlių  galėjo skanauti ir kitus pavaišinti parodos – degustacijos metu.

Projekto vykdytojos

41980794_261780944450934_2657710013119725568_n bty bty

bty  bty bty

 

This entry was posted in Naujienos. Bookmark the permalink.